UV lak MiA print štamparija

Tehnika štampe UV lakom je tehnika koja se koristi za dodavanje sjaja i zaštite štampanom materijalu, kao što su knjige, flajeri, brošure, ambalaža i slično. Ova tehnika koristi poseban UV lak koji se nanosi na štampani materijal, a zatim suši ultraljubičastom svetlošću.

Proces UV lakiranja počinje nakon što je štampani materijal završen. UV lak se nanosi na površinu materijala pomoću valjka, a zatim se materijal izlaže UV svetlu, što izaziva polimerizaciju UV laka. Kada se lak osuši, stvara se tvrd i sjajan sloj koji štiti štampani materijal od vlage, ogrebotina i drugih oštećenja.

Tehnika štampe UV lakom se često koristi u marketinškim materijalima i ambalaži proizvoda, jer materijalima daje profesionalan i luksuzan izgled, poboljšava njihovu trajnost i štiti ih od oštećenja. Ova tehnika se takođe može koristiti za stvaranje efekata kao što su mat i sjajni premaz, taktni sloj i drugi specijalni efekti.

Prednosti tehnike štampe UV lakom su brzo sušenje, mogućnost štampe na različitim vrstama materijala, visoka otpornost na habanje i oštećenja, kao i poboljšanje vizuelnog izgleda štampanog materijala.

Ukratko, tehnika štampanja UV lakova je tehnika koja se koristi za dodavanje sjaja i zaštite štampanom materijalu pomoću specijalnog UV laka koji se nanosi i suši ultraljubičastom svetlošću.

Ova tehnika je popularna u marketinškim materijalima i pakovanju proizvoda zbog svoje sposobnosti da poboljša izgled i trajnost štampanog materijala.

Copyright © 2024, MiA print. Developed by Animat studio.