Zlatotisak MiA print štamparija

Zlatotisak (zlatna štampa) je dekorativna tehnika štampanja koja se koristi za dodavanje zlatnog sjaja tekstu ili ilustracijama na papiru. Tehnika zlatotiska koristi zlatnu foliju koja se pomoću graviranog kalupa i toplote prenosi na papir.

Proces štampe zlata počinje stvaranjem graviranog kalupa koji se koristi za dodavanje sloja zlata na papir. Nakon što je kalup pripremljen, zlatna folija se stavlja preko papira za ukrašavanje. Zatim se kalup zagreva, a toplota omogućava da se zlatna folija zalepi za papir. Nakon hlađenja, folija se uklanja, ostavljajući sjajni sloj zlatne boje.

Zlatotisak se može primeniti na različite vrste papira i materijala, uključujući papir za knjige, vizit karte, pozivnice, ambalažu i mnoge druge predmete. Ova tehnika se može koristiti za stvaranje različitih efekata, od suptilnih detalja do smelih šara, i često se koristi za ukrašavanje luksuznih predmeta.

Ukratko, zlatotisak je dekorativna tehnika štampanja koja koristi zlatnu foliju za dodavanje sjaja tekstu ili ilustracijama na papiru. Ova tehnika se može primeniti na različite vrste papira i predmeta, a često se koristi za kreiranje luksuznih i elegantnih proizvoda.

Copyright © 2024, MiA print. Developed by Animat studio.